Kontaktirajte nas:  039 701 588,  701 587
Home  /  Industrijska sigurnosna dozvola

Industrijska sigurnosna dozvola


14. lipnja 2019.

Nakon skoro godinu dana intenzivnih provjera i obuka Hering dd Široki Brijeg je dana 14.06.2019. postala prva građevinska tvrtka u BiH kojoj je Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine dodijelilo Industrijsku sigurnosnu dozvolu najvišeg stupnja.

Provjere zaposlenika i Društva, koje obavlja Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, vršene su u skladu s najvišim europskim i svjetskim standardima, a tiču se, između ostalog, provjere poslovnih objekata, financijskog poslovanja od osnivanja, poslovnih partnera i sklopljenih ugovora, počinjenja kaznenih djela, te dokazivanja pouzdanosti rukovodećih i drugih odgovornih osoba u tvrtki. Rješenje o nepostojanju sigurnosne smetnje za pristup tajnim podacima stupnja „Tajno“ i Industrijska sigurnosna dozvola bez sigurnosnog područja stupnja „Tajno“ dodijeljeni su tvrtki Hering, te za 30 njenih uposlenika. Posjedovanje ove dozvole dokazuje da su Društvo Hering i njeni zaposlenici orijentirani legalnom poslovanju, borbi protiv korupcije u poslovnom ambijentu i nadasve suradnji sa Državnim sigurnosnim organom, odnosno Ministarstvom sigurnosti, u svim aspektima svog poslovanja.

Hering d.d. Široki Brijeg od svog osnivanja teži vrhunskom kvalitetu. Ova dozvola omogućava Društvu sklapanje klasificiranih ugovora sa državnim organima do i uključujući stupanj “Tajno” kao i prisustvo  na međunarodnim tenderima u zemljama i institucijama sa kojima BiH ima potpisane bilateralne sporazume o zaštiti i razmjeni tajnih podataka.

Svečana dodjela održana je u sjedištu tvrtke, a certifikate je uručio Mate Miletić, pomoćnik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine