Kontaktirajte nas:  039 701 588,  701 587
Home  /  Potpisan Ugovor za izgradnju autoceste na Koridoru Vc; dionica Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Vranduk – Ponirak

Potpisan Ugovor za izgradnju autoceste na Koridoru Vc; dionica Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Vranduk – Ponirak


15. svibnja 2019.

U sjedištu JP Autoceste FBiH u Mostaru danas je potpisan Ugovor o izgradnji autoceste na Koridoru Vc dionice Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Vranduk – Ponirak.

Ugovor su potpisali Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH kao investitor i u ime konzorcija izvođača radova Azvirt-Hering: Ahmet Murat Turkoglu, direktor Azvirt L.L.C (Azerbejdžan) i Mario Bevanda ispred Hering-a d.d. Široki Brijeg (BiH) te Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBiH u svojstvu svjedoka.

Vrijednost Ugovora za izgradnju poddionice Vranduk – Ponirak je 76.592.799,03 eura s PDV-om, a sredstva su osigurana putem OPEC Fonda za međunarodni razvoj (OFID).

Trasa autoceste poddionica Vranduk – Ponirak je dio dionice Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica) koja se na sjeveru nastavlja na poddionicu Nemila – Vranduk i na jugu na poddionicu Ponirak – Vraca.

Na dužini od 5,3 kilometra gradit će se potporni zidovi, dva mosta, tri vijadukta i tunel.

Predviđeni rok izgradnje je 24 mjeseca.