Kontaktirajte nas:  039 701 588,  701 587
Home  /  Potpisan Ugovor za izgradnju novoga mosta preko rijeke Usora

Potpisan Ugovor za izgradnju novoga mosta preko rijeke Usora


Potpisan Ugovor za izgradnju novoga mosta preko rijeke Usora
13. studenoga 2018.

Danas je nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave radova i izbora najpovoljnijeg ponuditelja direktor Hering-a dd Široki Brijeg mr.sc. Ladislav Bevanda dipl.ing.građ. potpisao ugovor sa načelnikom općine Usora – Zvonimirom Anđelićem, dipl. ing. građ. za izvođenje radova po projektu: ‘Rekonstrukcija raskrižja ceste M-4 sa lokalnom cestom za općinu Usora, sa rekonstrukcijom/ izgradnjom mosta preko rijeke Usore u mjestu Tešanjka, dionica 008: Teslić (Barići)-Karuše, km 17+900’ .

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.623.375,00 KM, a isti uključuju pripremne radove koji obuhvaćaju rušenje postojećeg mosta, izgradnju novoga A-B mosta duljine 82 m i širine kolovoza 6,6 m sa obostranim pješačkim stazama i električnom rasvjetom, rekonstrukciju raskrižja sa magistralnom cestom M-4, rekonstrukciju pristupne ceste u duljini 170 m sa pješačkom stazom, kao i izrada projekta privremene obilaznice duljine cca 250 m sa privremenim premoštenjem preko rijeke Usore udaljeno cca. 800m uzvodno od lokacije mosta za dvosmjerni promet koja će biti locirana na desnoj obali rijeke Usora u Žabljaku kod firme IMACO SYSTEMTECHNIK d.o.o Usora, a na lijevoj obali kraj privremene prometnice je u Alibegovcima na lokalnoj cesti L-US1 za Općinu Usora.

Za prijelaz preko rijeke Usore izgraditi će se cjevasti propust od betonskih cijevi Ф1000mm koji je izvođač radova dužan održavati do okončanja projekta. Obilaznica će se koristiti samo za pješački promet i motorna vozila do 2,5t. Rok za izvođenje ugovorenih radova je 180 dana od uvođenja izvođača u posao.

Nadzor nad izvođenjem radova na ovom kapitalnom projektu, nakon provedenog postupka, povjeren je Institutu za građevinarstvo „IG“ d.o.o. Banja Luka.